Jelo pogodno za svako doba dana, kajgana sa jajima i gljivama

Gljive su svakako prave zvijezde jeseni. Prema tome, eto jednog zgodnog savjeta kako ih još bolje pripremiti!
Složence volimo zbog jednostavnosti i brzine pripreme. Mogu se slagati od čega god poželite, a u nastavku donosimo recept za kombinaciju gljiva i jaja. Brzi složenac idealan je za bilo koje doba dana. Dobar tek!
Potrebno vam je:
  • 400g miješanih gljiva
  • 3 jaja
  • 3 češnja češnjaka limun
  • 1/4 žličica mljevene crvene paprike
  • žlica sjeckanog peršinova lista
  • 3-4 žlice ulja
  • prstohvat soli
  • papar
  • 80g ribanog trapista
Priprema:
Gljive očistite i narežite na tanke komadiće, a manje komade ostavite cijele. Prelijte limunovim sokom i ostavite 30 minuta. Sir naribajte Na ulju pirjajte protisnuti češnjak i peršin, dodajte narezane gljive, posolite, popaprite i pirjajte dok gljive ne omekšaju i tekućina koju ispuštaju ne ispari. Pospite ribanim sirom i ostavite na vatri dok se ne rastopi. Razbijte jaja preko gljiva, posipajte crvenom paprikom i još malo svježeg peršina. Poslužite uz salatu od matovilca i graha.

0 Comments:

Post a Comment